Gisteren werd ik nog eens met de neus op de feiten gedrukt. Apeldoorn energieneutraal is dat mogelijk? Ik mocht op een kaart van Apeldoorn zeggen waar ik de zonnecollectoren en de windmolens wilde hebben om de behoefte aan energie te kunnen blijven leveren.

U zult wel denken cameratoezicht op referendum schoolzwemmen zijn ze gek geworden? Wij niet, Stemwijzer schijnbaar wel!

Afgelopen week lanceerde ProDemos de Apeldoornse stemwijzer. Volgens Anita de Jong van ProDemos kan je nu op lokaal niveau niveau zien welke partij het beste bij je past? Maar is dat ook echt waar. Of is het de maker van Stemwijzer er alleen maar aangelegen om onderzoek te doen hoe Nederland denkt over bepaalde thema's?

Als je een paar maand bezig bent met overkomende vliegtuigen leer je er ook telkens meer over. Over luchtlagen waarin diverse activiteiten plaats vinden. Eerder ook kwam de discussie op gang over windmolens om Apeldoorn. En deze stonden weer in de vliegroute van Teuge.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik voor de zomer een spoeddebat heb aangevraagd en de term heb gebruikt: "Goochelen met cijfers". Dat in de context over de diverse getallen die werden genoemd rondom het AZC. Maar ook met Lelystad bekruipt mij nu dat gevoel.

 

Ik was afgelopen een week in IJsland. Naast de mooie natuur en het witte landschap heeft dit land nog meer om jaloers op te zijn. Even als veel andere Scandinavische landen. De gelijkheid van man en vrouw is in sommige landen slecht gesteld, maar IJsland daar in tegen scoort goed.

Het beste land ter wereld om vrouw te zijn is volgens de geleerden IJsland. In IJsland is de gelijkheid tussen mannen en vrouwen in het algemeen het hoogst, als er rekening gehouden wordt met politiek, onderwijs, tewerkstelling en gezondheid. Het slechtste land op dat vlak is Yemen, het gevaarlijkste is Afghanistan.

Go to top