Dinsdagavond 20-02 een ‘toneelstukje’ bijgewoond. De boodschap in het toneelstuk opgesteld door jonge mantelzorgers, op initiatief van De Kap. Een realiteit scherp neergezet, voor mij de inspiratie voor deze blog.

Komen jonge mantelzorgers vaak voor denkt u? Welk beeld heeft u bij een jonge mantelzorger?

Velen onder ons spelen ongetwijfeld graag een bordspel. Gezellig met de familie of vrienden. Deze gezelligheid is iets wat bij Nederland past. Monopoly een bekend familie spel in vele varianten. Monopoly richt zich voor nieuwe edities vaak op de realiteit.

Op deze opmerking viel mij oog de afgelopen week tussen de vele nieuwsberichten. Een mooi artikel in de Stentor op 7 februari jl. Een warm verhaal over voor een Apeldoorner. Als waardering voor het vrijwilligers werk dat hij al 14 jaar doet ontving hij een braille tablet. Hiermee ging zijn hartenwens in vervulling.


Regelmatig raak ik in gesprek met ouders, leerkrachten, trainer sportactiviteit en ga zo door. Om het gesprek te openen geef ik aan benieuwd te zijn naar ervaringen. Als moeder ben ik zelf graag actief betrokken bij de ontwikkeling van mijn kinderen. In deze blog aandacht voor gesprekken die gaan over de keuze voor scholing. Kinderen lijken vaak onder druk te staan. Op jonge leeftijd een juiste keuze te maken, is geen makkelijke.

Go to top